KLM doet eindbod

Na 17 dagen van cao-onderhandelingen hebben KLM en de cabinebonden geen overeenstemming bereikt over een nieuwe cao. KLM heeft ervoor gekozen in de avond van 31 augustus een eindbod te doen. Dit eindbod bevat positieve elementen die terugkomen in de cao-inzet van FNV Cabine. Door de intensieve onderhandelingen van de afgelopen dagen is KLM bereid gebleken de dubbele besparing van tafel te halen. Het bedrijf heeft namelijk de eerder geƫiste besparing op het loongebouw losgelaten. Echter, er worden nog steeds ingrijpende offers gevraagd aan het korps.

Geen onderhandelingsresultaat

FNV Cabine ziet de stappen die gaandeweg door KLM zijn gezet richting onze cao-inzet. Desondanks is het gat tussen het eindbod van KLM en de inzet van FNV Cabine te groot om een onderhandelingsresultaat te bereiken. FNV Cabine beraadt zich nu op de invulling van een zorgvuldig vervolgproces in reactie op het eindbod van KLM.

Voorultimatum -1 CA gehandhaafd

Los van de cao ontwikkelingen, blijft het voorultimatum d.d. 9 augustus van de gezamenlijke cabinebonden met betrekking tot de -1 CA maatregel van kracht. KLM heeft tot vrijdag 1 september 12.00 uur de tijd om op onze eis in te gaan en de -1 CA-maatregel onvoorwaardelijk terug te draaien.

De ontwikkelingen volgen zich in snel tempo op. We houden je via de gebruikelijke kanalen op de hoogte.

 

Namens de onderhandelingsdelegatie van FNV Cabine,

Birte Nelen, Ruud van Alphen, Samira van Huychem, Roel van Griensven en Huib den Ouden

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

OPEN, EERLIJK, DAADKRACHTIG, DEMOCRATISCH EN PROFESSIONEEL!