Skip to main content

De Staking: Actiecentrum, Q&A en Actiematrix

03 januari 2018
  • De KLM directie wil dat we tot 2020 voor ons salaris 22% meer productiviteit leveren;
  • De KLM directie chanteert ons al 14 maanden met de -1 CA maatregel;
  • Die maatregel heeft KLM inmiddels 20 miljoen opgeleverd zonder een cent compensatie voor ons;
  • Wij hebben al 6 jaar geen structurele loonsverhoging gehad;
  • De KLM directie gebruikt de -1 CA maatregel als chantagemiddel in de onderhandelingen;
  • KLM is niet gevoelig gebleken voor korte werkonderbrekingen, daarom zijn wij genoodzaakt om deze staking uit te roepen;
  • Na anderhalf jaar praten om het praten is voor ons de maat vol: de -1 CA maatregel moet van tafel!

Kom op 8 januari naar het actiecentrum van FNV Cabine

Het actiecentrum van FNV Cabine is op 8 januari geopend van 05.00 - 22.00 uur en bevindt zich in vergadercentrum “Exchange Avenue” op Schiphol Centrum op de tweede verdieping, boven vertrekhal 2. Volg de borden naar het Panorama terras en je ziet Exchange Avenue aan je rechterhand, naast de Dakotabar. Als je staakt moet je je daar bij FNV Cabine laten registreren. Maar ook als je niet indeelbaar bent, of terugkomt van een vlucht, ben je daar van harte welkom om je steun te betuigen en je stakende collega’s een hart onder de riem te steken!

Richtlijnen

In onze actiematrix vind je alles terug over hoe je moet handelen op 8 januari. Voor alle overige vragen kun je terecht op de homepage van onze website www.fnvcabine.nl onder de actieknop. Daar vind je ook een uitgebreide Q&A. Op 8 januari zelf kun je ons bij dringende vragen ook bereiken op onze actietelefoon: +31 6 5140 5914.

Overleg KLM en VNC

VNC is informeel in gesprek gegaan met iemand van de KLM cao-delegatie, zonder enige toezegging met betrekking tot het terugdraaien van de -1 CA maatregel of op een verbetering van het eindbod. Het standpunt van FNV Cabine was en is duidelijk: zonder zicht op het intrekken van de -1 CA maatregel en een verbeterd cao-bod, heeft praten geen zin en werken we alleen maar mee aan de vertragingstactiek van KLM. Een tactiek die KLM iedere maand anderhalf miljoen euro oplevert, zonder dat daar ook maar iets tegenover staat voor het korps. Na de massale afwijzing van het KLM-eindbod door onze leden past er maar één reactie zolang we bij KLM geen aantoonbaar forse beweging zien en dat is actie!

We rekenen op je deelname, steun en aanwezigheid op 8 januari!

Je collega’s van het actiecomité van FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!