Skip to main content

Prachtige resultaten eerste halfjaar 2018

03 augustus 2018

Op donderdag 2 augustus zijn door de KLM directie de KLM halfjaarcijfers gepresenteerd aan vakbonden en de ondernemingsraad. In de Panoramazaal van het KLM hoofdkantoor in Amstelveen waren daarbij namens FNV Cabine aanwezig bestuurder Birte Nelen en voorzitter Peter Steinbach.

Het blijft goed gaan met KLM

Daar waar het operationele resultaat in het eerste halfjaar van 2017 380 miljoen euro bedroeg, laat het eerste halfjaar van 2018 een nóg hogere winst zien van 388 miljoen euro. Ondanks een rem op de groei door slots op Schiphol, de ongunstige dollarkoers en een stijgende kerosineprijs een prachtig resultaat volgens onze directie.

Nice to know

Wist je dat:

  • De hogere brandstofprijs volledig gecompenseerd wordt door een hogere bezettingsgraad?
  • De inkomsten bij Passenger Services (waaronder Inflight Services valt) 4% zijn gestegen en dat dit dus deels aan jouw niet aflatende inzet te danken is?
  • Het meeste geld wordt verdiend op de Noord-, Midden- en Zuid Atlantische routes?
  • De KLM Groep in de eerste zes maanden van 2018 bijna 17 miljoen passagiers heeft vervoerd?
  • Als deze ontwikkelingen zich doorzetten, je over het jaar 2018 weer een mooie winstdeling tegemoet kunt zien?

Onze conclusie

KLM doet het uitstekend en koerst voor 2018 wederom af op een recordwinst. Dat komt met name door de wereldwijde economische flow, waardoor de vraag naar luchtvervoer groter is dan ooit. Deze alles overstijgende winstcijfers zijn voor FNV Cabine de zoveelste bevestiging dat het niet mee tekenen van de huidige (inlever) cao de enige beslissing is die eer doet aan het korps. Het voor altijd inleveren van één CA op alle ICA-vluchten is in onze ogen een paniekmaatregel, die niet in verhouding staat tot de financiële werkelijkheid van vandaag de dag. De cao-inzet van FNV Cabine in het voorjaar van 2019 zal in lijn zijn met deze prachtige resultaten. Samen met al onze leden zullen wij hier concreet invulling aan geven. Doe met ons mee en praat mee over jouw werk, jouw leven, jouw toekomst!

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!