Skip to main content

Stem mee over principe-akkoord pensioenen!

06 juni 2019

De media staan er bol van: er is een principe-akkoord tussen de landelijke vakbonden, werkgevers en de overheid. Namens FNV was voormalig FNV Cabine bestuurder Zakaria Boufangacha betrokken bij het spannende slotakkoord van dit overleg.

Ledenreferendum

FNV houdt volgende week een ledenraadpleging over dit principe-akkoord. Uiteraard krijgen ook alle leden van FNV Cabine een brief in de bus met een individuele code. Hiermee kun je digitaal je stem uitbrengen tussen woensdag 12 juni 11.00 uur en zaterdag 15 juni 12.00 uur, waar ook ter wereld.

Zware beroepen

Omdat de AOW-leeftijd snel is verhoogd, is het voor cabinepersoneel momenteel een uitdaging om gezond de eindstreep te halen. Dankzij dit akkoord stijgt de AOW-leeftijd minder snel. Ook kan FNV Cabine samen met KLM afspraken maken in de cao, waardoor je tot drie jaar vóór de AOW-leeftijd zou kunnen stoppen met minder grote financiële consequenties. Onder andere de fiscale boete op eerder stoppen met werken wordt door dit akkoord deels geschrapt.

Stem mee

Laat ook je stem horen! Meer informatie zullen wij de komende tijd via de gebruikelijke kanalen met jullie delen.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl!

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!