Skip to main content

Vlog FNV cabine over referendum pensioenen

12 juni 2019

Van 12 tot en met 15 juni kun je als lid van FNV Cabine deelnemen aan het referendum over pensioenen. In het principeakkoord staan onder andere afspraken over het vertragen van de AOW-leeftijd, pensioenopbouw en het boetevrij eerder stoppen met werken. Bekijk ook de vlog van cabine collega Annemiek van de Weg en FNV bestuurslid Zakaria Boufangacha over het principeakkoord.

De belangrijkste afspraken op een rij

  • De AOW-leeftijd wordt voorlopig bevroren op 66 jaar en 4 maanden en gaat daarna minder snel omhoog;
  • Voor mensen met zwaar werk wordt het mogelijk om eerder te stoppen op basis van cao-afspraken;
  • Er komt een nieuw collectief en solidair pensioencontract, dat werkelijke rendementen eerder kan toekennen aan de deelnemers. Hierdoor kan het pensioen eerder meestijgen met de prijzen (indexatie);
  • De kortingen op de pensioenen van miljoenen gepensioneerden in 2020 en 2021 zijn waarschijnlijk van de baan en anders in elk geval een stuk kleiner.

Achtergrondinformatie

Kijk op de FNV website voor de uitgebreide toelichting van het principeakkoord.

Hoe kun je stemmen?

Ben je lid van FNV Cabine, dan krijg je een brief met een individuele code in de bus, én een e-mail (als je e-mailadres bij ons bekend is) met dezelfde code. De brieven zijn verstuurd op dinsdag 11 juni. De e-mails worden verstuurd op woensdag 12 juni vanaf 11.00 uur. Hiermee kun je digitaal je stem uitbrengen. De link naar het stemformulier staat in de brief en e-mail. Stemmen kan van woensdag 12 juni 11.00 uur tot en met zaterdag 15 juni 12.00 uur.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl!

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!