Skip to main content

Laat geen geld liggen, maak gebruik van de cafetariaregeling bij KLM!

30 augustus 2019

In 2019 nog profiteren van een gedeeltelijke teruggave van de door jou betaalde vakbondscontributie of geld verdienen aan de resterende vervoersvergoeding? Dat kan! FNV Cabine heeft met KLM in de CAO voordelige fiscale regelingen afgesproken, dit maakt de prijs/kwaliteit verhouding van je lidmaatschap van FNV Cabine nog beter!

Vakbondscontributie

Via de cafetariaregeling krijg je een groot deel van je betaalde vakbondscontributie van één jaar in één keer terug.

Resterende vervoersvergoeding

KLM betaalt aan het cabinepersoneel een belastingvrije vervoersvergoeding van € 0,08 per kilometer voor het woon-werkverkeer. Hiermee wordt echter niet de gehele zogenoemde “fiscale ruimte” benut. Er resteert nog € 0,11. Je kunt hierop aanspraak maken door middelen in te zetten waarover je anders belasting en premies betaalt. Het bruto/netto maken is een ‘fiscaal trucje’.

Welke stappen moet ik zetten?

Stap 1

Meld je eerst bij KLM aan voor deelname aan de cafetariaregeling. Dit doe je door je in het KLM aanvraagsysteem Carina zowel voor “vakbondscontributie” als voor “Resterende vervoersvergoeding” aan te melden (inloggen verplicht). Kies hierbij voor “Jaarlijks/1x per jaar in december.”

Let op: Je ontvangt 2 bevestigingsmails van KLM (een voor je aanmelding “vakbondscontributie” en een voor “Resterende vervoersvergoeding”). Bewaar deze goed.

Stap 2

Download de jaaropgave vakbondscontributie 2019. Klik hier om de jaaropgave direct te downloaden.

Let op: Je lidmaatschapsnummer staat aangegeven op je ledenpas en op je bankafschrift. Ondervind je problemen bij het downloaden, bel dan onze ledenservice op 088-3680368 (lokaal tarief).

Stap 3

Stuur de digitale jaaropgave vakbondscontributie (pdf of jpg bestand) vanuit je klm.com email account naar KLM. Gebruik het emailadres: vbc@klm.com Vermeld in de onderwerp box je personeelsnummer. Een handtekening op de jaaropgave is niet nodig.

Let op: Je ontvangt een bevestigingsmail van KLM.

Alle aanvragen moeten vóór half november bij KLM binnen zijn!

Meer weten of nog aanvullende vragen, bel dan met het KLM HR Support Center op 020-6490030.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!