Skip to main content

Nevenfunctie: Opleidingsplaats pensioenfondsbestuur

20 november 2019

Heb jij interesse in verantwoord beleggen, (pensioen)wet- en regelgeving en wil jij bestuurservaring opdoen? Dan hebben we een interessante nevenfunctie voor je! Wij zijn op zoek naar een collega die namens FNV Cabine op korte termijn kan starten met een opleidingsplaats én die over twee jaar het stokje wil overnemen van onze huidige bestuurder in het pensioenfonds KLM Cabinepersoneel.

Bestuur KLM pensioenfonds

Het pensioenfonds KLM Cabinepersoneel bouwt het pensioen op van ruim 9.500 collega’s. Elke ingelegde euro moet door middel van beleggingen uitgroeien tot vier euro. Het fonds beheert en belegt onze pensioenpremies. Recentelijk is er een nieuw bestuur gestart met een zittingsperiode van vier jaar. Dit bestuur bestaat uit een onafhankelijke voorzitter, drie externe uitvoerende bestuurders en zes niet-uitvoerende bestuursleden. Eén van deze niet-uitvoerende bestuursleden is Stefan Geerlings, Purser en voorgedragen door FNV Cabine. Iedere bestuurder heeft een specifiek kennisgebied: balans- en vermogensbeheer, riskmanagement of pensioenuitvoering, juridisch en communicatie.

Nevenfunctie opleidingsplaats of plaatsvervanger

Wij zoeken in onze achterban iemand die zich de komende jaren wil voorbereiden op het overnemen van het stokje van Stefan in 2021, met een zittingstermijn van vier jaar. De richtlijn voor tijdsbesteding van pensioenfondsbestuurders is gemiddeld circa één dag per week. Het betreft een zogenaamde nevenfunctie. Als bestuurslid of bestuurslid in opleiding verricht je de pensioenwerkzaamheden hoofdzakelijk in KLM-tijd, in plaats van vliegen. De stap naar de positie van volwaardig bestuurslid is vrij groot. Daarom zijn er twee nieuwe functies gecreëerd: een plaatsvervanger en een opleidingsplaats. De keuze voor één van deze functies is afhankelijk van de kennis over pensioen en de wens van de aankomend bestuurder.

Ben jij onze nieuwe vrouw/man?

Heb jij belangstelling voor pensioenmaterie en belangenbehartiging én ben je bereid je daarin verder te verdiepen? Dan gaan wij graag met jou in gesprek. Voor deze verantwoordelijke en uitdagende functie zijn competenties noodzakelijk zoals onafhankelijk denken, een sterk analytisch vermogen en cijfermatig inzicht. Afhankelijk van je huidige kennis en ervaring op het gebied van pensioenen, besturen en beleggen, start je met een opleidingsplaats of als plaatsvervanger. Als dit jou aanspreekt, is deze nevenfunctie dé manier om snel te groeien en op termijn mee te beslissen over de financiële toekomst van ruim 9.500 collega’s.

Meer weten en/of verder praten?

Je bent van harte welkom om vrijblijvend meer informatie op te vragen over de positie van plaatsvervanger en de opleidingsplaats via de Helpdesk: info@fnvcabine.nl. We nodigen je van harte uit om je aan te melden. Met alle kandidaten wordt een persoonlijk gesprek gevoerd.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl!

Democratisch, Vernieuwend, Eerlijk!