Skip to main content

Statement Coronavirus: een update

29 januari 2020

Op de FNV Cabine helpdesk krijgen wij op dit moment veel vragen van ongeruste leden over de gevolgen van het zich uitbreidende Coronavirus. Uiteraard nemen wij jullie zorgen serieus en staan de lijnen met KLM open om duidelijk te krijgen wat deze situatie betekent voor jullie én voor de operatie. De zorg voor de gezondheid van cabinecrew heeft hierin wat ons betreft de hoogste prioriteit.

Media

Wij zijn ons ervan bewust dat iedereen wordt overstelpt met informatie uit de media. Soms loopt deze informatie vooruit op wat wij als crew te horen krijgen en dat levert frustratie op. Feit is dat de situatie door de WHO als ernstig wordt beschouwd, vooral op het vlak van de verspreiding van het virus en hoe die te voorkomen. De gevolgen voor het internationale vliegverkeer, onze gezondheid en de commerciële belangen van KLM zijn groot.

Waar haal ik mijn informatie?

De belangrijkste informatiebron voor het korps blijft op dit moment KLM zelf, en dan met name de NewsApp. Crew die op dit moment naar China reist, wordt direct geïnformeerd door Crew Control als je een wijziging in je schema hebt. Ook zullen MCC’s aanwezig zijn op het BMC tijdens aanmeldtijden voor vluchten richting het vasteland van China. Voor algemene informatie raden wij je aan de Myflight App goed in de gaten te houden. Wij zullen er op onze beurt bij KLM op aandringen dat de NewsApp up-to-date is.

Wat betekent dit voor mij?

Omdat de situatie met het uur verandert, kunnen wij ons voorstellen dat jullie je verhaal kwijt willen en/of behoefte hebben aan advies. Richt je zorgen in eerste instantie aan Cabin Crew Management. KLM heeft de laatste en meest actuele informatie beschikbaar. Kom je er op deze manier niet uit? Schrijf dan onze Helpdesk: info@fnvcabine.nl. Wij zorgen ervoor dat deze goed bemand is.

Cabineoverleg

Op donderdag 30 januari hebben wij Cabineoverleg met KLM en zullen wij ons goed laten informeren over de laatste stand van zaken. Die informatie zullen wij zo spoedig mogelijk daarna met jullie delen.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Democratisch, Vernieuwend, Eerlijk