Skip to main content

Overleg over sociaal plan voor cabine stilgelegd

25 september 2020

In onze nieuwsbrief van afgelopen woensdag konden wij melden dat KLM een beweging heeft gemaakt richting de cabinebonden, waaronder een verbetering van de terugkeerafspraken. Voor FNV Cabine was dit voldoende basis om door te spreken over het sociaal plan. VNC gaf woensdag echter aan zich nog te moeten beraden. Vanochtend heeft VNC haar standpunt nogmaals gedeeld. Voor KLM was dit aanleiding om het overleg te hervatten na het weekend, omdat zij zich op haar beurt moet beraden over de ontstane impasse.

Voldoende basis om verder te spreken

Veel collega’s hebben aangegeven dat een goede terugkeerregeling voor hen de hoogste prioriteit heeft. De stap van KLM om deze terugkeerregeling te verbeteren, is voor FNV Cabine voldoende grond om verder te spreken. Dat betekent zeker niet dat wij er al uit zijn. Over de afspraken in fase 2 van het sociaal plan, zoals over de beëindigingsvergoeding én een van werk naar werk-traject, liggen wij nog ver uit elkaar. Vandaag hadden wij gehoopt verder te spreken over het sociaal plan en gehoopt verdere stappen te zetten in het onderhandelingsproces. Het overleg ligt helaas voorlopig stil, omdat de posities van KLM en VNC op dit moment te ver uit elkaar liggen. Wij zijn er klaar voor om zo snel mogelijk verder te onderhandelen. Een onderhandelingsresultaat op het sociaal plan is namelijk in het belang van ons allemaal.

Vragen? Neem deel aan het webinar

Wij kunnen ons voorstellen dat velen van jullie met vragen zitten. Dinsdag 29 september om 14.00 uur is er weer een FNV Cabine webinar exclusief voor leden. Let op, ook dit keer is het webinar een dag naar voren geplaatst, namelijk dinsdag in plaats van woensdag. Dit vanwege het geplande overleg met KLM. Aanmelden kan via info@fnvcabine.nl. Tijdens het webinar praten we je bij over het sociaal plan.

Redactie FNV Cabine

Ben jij nog geen lid van FNV Cabine of ken je collega’s die nog geen lid zijn? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, Vernieuwend, Eerlijk!