Skip to main content

Deze week: VVR-2 2020, overleg en webinar

20 oktober 2020
  • Na afstemming met de cabinebonden, heeft KLM gisteren de VVR2020 opnieuw opengesteld. Dit geeft collega’s die eerder twijfelden alsnog de gelegenheid om zich aan te melden.
  • Deze week staan er weer overleggen gepland met KLM en VNC om de protocolteksten uit te werken. Zodra deze gereed zijn, starten wij onze digitale ledenraadpleging.
  • De onzekerheid over de toekomst duurt nog altijd voort. Leden van FNV Cabine krijgen ook deze week weer een uitgebreide toelichting tijdens ons woensdag webinar.

 

VVR-2 2020

De dreigende boventalligheid bij cabine is gebaseerd op de productiecijfers die KLM eind juli bekend heeft gemaakt. Op dit moment blijkt dat er in de winter toch minder wordt gevlogen dan verwacht. Daarom houden wij ernstig rekening met een verdere verslechtering van de toekomstige productiecijfers. Voor KLM is dit aanleiding om de VVR-2 2020 open te stellen onder dezelfde voorwaarden als de eerdere VVR 2020. Doel is om vrijwillig vertrek te stimuleren en daarmee gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te beperken. Aanmelden is mogelijk tot en met vrijdag 6 november 17.00 uur. Naar verwachting worden alle aanmeldingen goedgekeurd. Op een later moment worden ook de andere vrijwillige instrumenten uit het Sociaal Plan die boventalligheid kunnen beperken aangeboden.

Deze week overleg

In alle domeinen (cabine-, grondpersoneel en vliegers) is er overeenstemming op hoofdlijnen bereikt tussen KLM en de bonden. De cabinebonden en KLM hebben deze week meerdere afspraken in de agenda staan om de afspraken op hoofdlijnen zorgvuldig uit te werken in protocolteksten. Wanneer alle teksten gereed zijn, worden de onderhandelingsresultaten aan de leden voorgelegd. Dit gaat zowel over de tijdelijke bijdrage in arbeidsvoorwaarden als over het sociaal plan. Voor FNV Cabine is het vanzelfsprekend dat afspraken in alle domeinen gelijkwaardig zijn. Wij stellen de belangen van onze leden voorop, dat betekent op dit moment het zoveel mogelijk beperken van gedwongen ontslagen en goed uitgewerkte terugkeerafspraken. 

Woensdag webinar

Ook aanstaande woensdag 21 oktober organiseren wij weer een webinar. Het start om 11 uur. Deelname is gratis en exclusief voor leden. Je kunt je direct registreren via deze link. Het webinar is interactief en het helpdeskteam zit klaar om alle vragen te beantwoorden in de chat. Een aantal vragen beantwoorden we live. Wellicht is jouw vraag ook interessant voor collega’s die aanwezig zijn bij het webinar, we nodigen je van harte uit om deel te nemen.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!