Skip to main content

Leden FNV Cabine stemmen vóór protocol arbeidsvoorwaarden

11 januari 2021

De uitslag van de online ledenraadpleging is overduidelijk: 96,9 procent van onze leden heeft ingestemd met de tijdelijke arbeidsvoorwaardelijke bijdrage inclusief de aanvullende afspraken. Door deze afspraken wordt voldaan aan de door de overheid gestelde voorwaarde aan de staatsleningen. Het cabinepersoneel draagt haar steentje bij zonder geraakt te worden in het maandsalaris. CA’s en Pursers met een jaarsalaris tot 54.750 euro bruto worden ontzien. Het uitgangspunt voor de bijdrage is het salaris bij een fulltime dienstverband, net zoals bij een cao-loonsverhoging. De tijdelijke afspraken hebben een looptijd tot en met 2022.

Protocol en aanvullende afspraken

Voor iedereen met een salaris tot 1,5 keer modaal (54.750 euro), geldt dat je door af te zien van de cao-loonsverhogingen voldoende bijdraagt. De uitbetaling van de eerste helft van de winstdeling 2019 wordt voor de groep die in 2019 minder dan 1,5 keer modaal verdiende verwacht in april, de tweede helft zal in oktober worden uitgekeerd. Voor de collega’s met een salaris vanaf 1,5 keer modaal geldt dat KLM in maart zal communiceren wat jouw bijdrage-percentage is. Dit wordt op individueel niveau berekend. In april zal de eerste inhouding plaatsvinden. De inhouding wordt grotendeels opgevangen door het afzien van de cao-loonsverhogingen en het afzien van de (gedeeltelijke) winstdeling 2019. Op onze website kun je het definitieve Protocol inclusief de Aanvullende afspraken teruglezen. De cao voor KLM cabinepersoneel blijft ongewijzigd.

Woensdag webinars in januari

De crisis bij KLM is zeker nog niet voorbij en wij vinden het belangrijk om onze leden goed te blijven informeren. Op woensdag 13 en op woensdag 27 januari is er een webinar over de openstelling van fase 1 van het sociaal plan. De webinars gaan zoals altijd live om 10:30 uur en starten om 11:00 uur. Tijdens het webinar geven we een uitgebreide toelichting op het Sociaal Plan en de actuele cijfers. Zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn bieden we de mogelijkheid om jouw vragen LIVE beantwoord te zien. Deelname is kosteloos en alleen voor leden van FNV Cabine. Je kunt je aanmelden via deze aanmeldlink.

Redactie FNV Cabine

Ben jij nog geen lid van FVN Cabine of ken je collega’s die nog geen lid zijn? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, Vernieuwend, Eerlijk