Skip to main content

Ondersteuning bij stap naar geschillencommissie

09 april 2021

Tijdens onze webinars en op onze Helpdesk krijgen we veel vragen over de brief “uitvraag diensttijd ten behoeve van eventuele afspiegeling”. Als lid van FNV Cabine ben je te allen tijde verzekerd van goede collectieve én individuele belangenbehartiging. We willen je daarom op de hoogte brengen van de ondersteuning die onze juristen kunnen bieden bij het datum in dienst proces.

Proces datum in dienst

Leden van FNV Cabine die op grond van opvolgend werkgeverschap vinden dat er een andere datum in dienst van toepassing is, hebben drie weken de tijd om onderbouwd te reageren op de uitvraag van KLM. KLM zal de reactie beoordelen en binnen vier weken het resultaat van deze beoordeling toesturen. Als leden het niet eens zijn met de beslissing van KLM, dan bestaat de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen. In het sociaal plan is vastgelegd dat het gemotiveerde bezwaar, binnen twee weken na de beslissing, ingediend moet worden bij de geschillencommissie. De commissie doet binnen 30 dagen uitspraak.

Juridisch advies bij bezwaar

Wanneer leden de stap zetten naar de geschillencommissie, dient het gemotiveerde bezwaar zorgvuldig te worden opgesteld. Als lid van FNV Cabine kun je hierbij ondersteuning krijgen vanuit de juridische afdeling van FNV, wanneer zij jouw dossier als kansrijk beoordelen. Leden die straks mogelijk de stap naar de geschillencommissie willen zetten en hierbij juridisch advies wensen, vragen wij om (na het besluit van KLM) zo snel mogelijk hun stukken naar onze Helpdesk te sturen; info@fnvcabine.nl. Wij zorgen dat het dossier in behandeling wordt genomen door onze juristen, zij nemen vervolgens contact met je op voor jouw individuele advisering.

Webinars met achtergrondinformatie

Wij organiseren webinars waarin we veel actuele achtergrondinformatie delen. Er is tijdens de webinars ook gelegenheid om LIVE al je vragen te stellen. Deelname is kosteloos en exclusief voor leden van FNV Cabine. Je kunt deelnemen via deze aanmeldlink voor 21 of 28 april. We gaan online om 10:30 uur en starten om 11:00 uur.

Redactie FNV Cabine

Ben jij nog geen lid van FVN Cabine of ken je collega’s die nog geen lid zijn? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, Vernieuwend, Eerlijk