Skip to main content

Korting op je contributie: de KLM cafetariaregeling!

21 september 2021

Wil jij dit jaar profiteren van een gedeeltelijke teruggave van je vakbondscontributie? Dat kan! FNV Cabine heeft met KLM in de cao een voordelige fiscale regeling afgesproken, dit maakt de prijs/kwaliteit verhouding van je FNV Cabine lidmaatschap nog interessanter! 

Vakbondscontributie

Met KLM is afgesproken dat werknemers in één keer een deel van de betaalde vakbondscontributie van één jaar terug kunnen krijgen, met terugwerkende kracht. Via de cafetariaregeling wordt het bruto loon verlaagd, waardoor je geen belasting afdraagt over de door jou betaalde vakbondscontributie.

Resterende vervoersvergoeding

Ook is in de cao vastgelegd dat reiskosten voor woon-werkverkeer gunstig kunnen worden uitgeruild. KLM betaalt een belastingvrije vervoersvergoeding van € 0,08 per kilometer. Er is echter nog een fiscale ruimte van € 0,11 per kilometer. Je kunt hier aanspraak op maken via de cafetariaregeling. 

Welke stappen dien je te volgen?

Stap 1

Meld je eerst bij KLM aan voor deelname aan de cafetariaregeling via Carina. Nadat je bent ingelogd op de gebruikelijke manier, kun je je in het KLM aanvraagsysteem Carina voor zowel Vakbondscontributie als voor Resterende vervoersvergoeding aanmelden. Kies hierbij voor Jaarlijks/1x per jaar in december. 

Let op: Je ontvangt 2 bevestigingsmails van KLM, één voor je aanmelding vakbondscontributie en één voor de resterende vervoersvergoeding. Bewaar deze goed. 

Stap 2

Download de jaaropgave vakbondscontributie 2021 via MijnFNV

Let op: Je lidmaatschapsnummer staat aangegeven op je ledenpas en bij de beschrijving van de maandelijkse contributieafschrijving. Ondervind je problemen bij het downloaden, neem dan contact op met FNV landelijk.

Stap 3

Stuur de digitale jaaropgave vakbondscontributie vanuit je klm.com e-mail account naar KLM. Gebruik het emailadres: vbc@klm.com. Vermeld als onderwerp van deze e-mail je personeelsnummer. Een handtekening op de jaaropgave is niet nodig. 

Let op: Je ontvangt een bevestigingsmail van KLM

Alle aanvragen moeten vóór 16 november 2021, 17.00 uur Nederlandse tijd bij KLM binnen zijn!

Wil je meer weten of heb je aanvullende vragen, mail dan met het KLM HR Support Center: hrssc@klm.com 

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!