• Home
  • 2022
  • Goed nieuws voor gedetacheerde collega’s en gesprekken met KLM en overheid

Goed nieuws voor gedetacheerde collega’s en gesprekken met KLM en overheid

01 juli 2022

Vandaag kregen de collega’s die vorig jaar zijn aangewezen voor een éénjaars-detachering bij KLC, langverwacht nieuws over terugkeer naar KLM. KLC heeft onze collega’s laten weten dat zij per augustus terug kunnen keren naar KLM. Tevens zijn KLM en de KLM vakbonden vandaag in Den Haag geweest om te spreken met het ministerie van Financiën. Aansluitend heeft er afstemming plaatsgevonden tussen KLM en de vakbonden over het cao-proces.

Terugkeer naar KLM

Onze collega’s die het laatste kwartaal van 2021 bij KLC zijn begonnen, kunnen we na een korte omscholingstraining weer terug verwelkomen bij KLM. De afdeling Recruitment en KLC hebben zich de afgelopen periode ingespannen om nieuwe CA’s voor KLC te werven en op te leiden. Inmiddels heeft dit ertoe geleid dat KLC voldoende CA2’s heeft om ruimte te maken voor terugkeer van gedetacheerde KLM’ers. De omscholingstraining zal niet meteen plaats kunnen vinden. Om de tijd tot de training te overbruggen kunnen collega’s gevraagd worden of ze op vrijwillige basis bereid zijn uit te helpen bij onze collega’s op de grond, bijvoorbeeld om te helpen aan de gate wanneer Axxicom niet op tijd aanwezig kan zijn. Over de volgorde van terugkeer hebben we eerder al afspraken gemaakt met KLM, de terugkeer vindt groepsgewijs plaats, waarbij startdatum bepalend is.

ILO rapport

In de gezamenlijkheid waren KLM en vertegenwoordigers van de acht KLM vakbonden vandaag in Den Haag in gesprek met de overheid. Er is gesproken over het ILO rapport en de arbeidsvoorwaardelijke bijdrage. De komende periode zal er verder worden gesproken.

Cao-proces

Aansluitend op het gesprek bij het ministerie hebben KLM en de vakbonden van Cabine, Grond en Cockpit gesproken over het cao-proces. Volgende week vindt er cao-overleg plaats tussen KLM en de domeinen Grond en Cockpit. Vervolgens zal er ook overleg plaatsvinden tussen KLM en de cabinebonden. Komende week zullen wij gebruiken om ons voor te bereiden op deze cao-gesprekken, waarover we jullie op korte termijn nader zullen informeren.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief