• Home
  • 2022
  • Vandaag webinar over cao-traject

Vandaag webinar over cao-traject

06 juli 2022

De cabinebonden, FNV Cabine en VNC, gaan na deze week het cao-overleg starten met KLM. Het een en ander lijkt deze zomer in een stroomversnelling te gaan komen. Op dit moment vragen wij mandaat aan al onze leden voor we aan tafel gaan. Wij nodigen jullie van harte uit om aanwezig te zijn bij het webinar vandaag om 15:00 uur via deze aanmeldlink voor webinar over het cao-traject. Tijdens het webinar geven we je achtergrondinformatie en kun je al je vragen live stellen.

Loonparagraaf voor alle KLM’ers

Het lijkt erop dat KLM volgende week conclusief kan worden voor wat betreft een loonparagraaf. Loon wordt vaak afgesproken in een multi-overleg, met alle acht de KLM vakbonden. Ervaring leert dat “alle kinderen KLM even lief zijn” en dat loon voor alle domeinen tot dezelfde afspraken leidt. Gezien de situatie waar KLM in zit en gezien de enorme inflatie, verwachten wij een cao af te sluiten met een korte looptijd en met een focus op koopkracht. Wij vragen jullie toestemming om op deze rijdende trein te springen om afspraken te kunnen maken op het gebied van loon en koopkracht.

Punten ter bespreking gedurende looptijd

Buiten koopkracht zijn er natuurlijk genoeg punten te bespreken die in een cao horen. Gezien de tijdsdruk, de noodzaak van loonsverhoging en de verwachtte korte looptijd van een binnenkort af te sluiten cao, wil FNV Cabine de looptijd van de komende cao benutten om met KLM in gesprek te gaan over vernieuwing. De knelpunten waar gedurende de looptijd van deze korte cao een oplossing voor te vinden zijn, zullen we in een later stadium bij jullie ophalen, deze bespreken we graag zonder tijdsdruk en in alle zorgvuldigheid.

Onze leden bepalen de koers. Via deze link vragen we je om mandaat om volgende week aan tafel te gaan om het cao proces te starten. De digitale stembus is vanaf nu tot maandag 11 juli 23.59 uur geopend. Op dinsdag 12 juli zullen we de uitkomst communiceren. Alle uitgebrachte stemmen worden gecontroleerd. Alleen stemmen van KLM cabinecollega’s (gedetacheerden vallen hier ook onder) die lid zijn van FNV Cabine tellen mee.

Extra webinar

Vandaag, woensdag 6 juli organiseren wij om 15.00 uur een extra webinar over het cao-traject voor al onze leden. Je bent van harte welkom om deel te nemen en live al je vragen te stellen. Het webinar is uitsluitend voor leden en toegankelijk via deze aanmeldlink. Tijdens het webinar geven we je achtergrondinformatie en kun je al je vragen live stellen.

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief