Skip to main content

Cabineoverleg 25 augustus

26 augustus 2022

Op 25 augustus heeft er cabineoverleg plaatsgevonden op het KLM hoofdkantoor. Dit overleg vond voor de eerste keer plaats onder voorzitterschap van Michiel van Boven, de nieuwe cao-onderhandelaar namens KLM. In deze nieuwbrief informeren we jullie over de in- en doorstroming en de roosterafspraken bij NIC meldingen.

In- en doorstroming

Dit jaar zijn er 363 CA’s ingestroomd en er komen daar bovenop nog 364 nieuwe CA’s in dienst. Ook zijn er reeds 84 Pursers en 48 Senior Pursers opgeleid en zijn er nog 108 Pursers en 60 Senior Pursers extra nodig. Mogelijkerwijs starten er ook nog tweebander cursussen dit jaar. Om de doorstroming naar Purser mogelijk te maken, komen er meer inschrijf-mogelijkheden voor het MPI. In september worden de mogelijkheden opgeschaald van 2 keer, naar 5 keer per week. Er is aangegeven dat behoorlijk wat collega’s inmiddels hun MPI hebben gehaald, maar nog niet op ABC module kunnen worden geplaatst, omdat ze hun Engels nog niet hebben gehaald. Heb je de wens om door te stromen, dan is het advies om tijdig te starten met Engels. KLM gaf ook aan dat er vanaf oktober in alle functies veel ruimte is voor het inzetten van CL-dagen. Als je ziet dat er ruimte is voor het aanvragen van CL-dagen, dan kun je ook OD dagen aanvragen via het reguliere proces.

Pilot NIC

Er heeft een pilot plaatsgevonden over het rooster bij NIC melding. Deze pilot houdt in dat het vervolgrooster bij NIC meldingen zoveel mogelijk intact blijft. Zowel vanuit KLM als vanuit de crew is deze pilot positief gewaardeerd. Dat maakt dat is afgesproken om deze werkwijze te continueren.

Webinars

Tweewekelijks organiseren wij webinars exclusief voor leden van FNV Cabine. Zeker nu de cao-onderhandelingen begin september starten, verwachten wij weer veel informatie met jullie te kunnen delen. Je bent van harte welkom op 14 en op 28 september, we gaan live om half 11 en starten om 11 uur. Aanmelden voor een webinar kan via deze link.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!