Skip to main content
Damaris Soumokil
GC 31
  • Personeelscommissie
  • Digi commissie

Damaris Soumokil

  • purser

WIE  

In 2008 kwam ik in dienst bij KLM. Voordat ik ging vliegen, werkte ik als Kinderverpleegkundige in het Sophia kinderziekenhuis. Het was prachtig werk, toch lokte de roep om meer van de wereld te zien. Aan boord komt mijn ervaring als verpleegkundige soms goed van pas. Twee jaar geleden, een week voor de coronacrisis, werd ik purser. Samen met Rein en onze dochter Ruby, die net één jaar is geworden, woon ik in Utrecht.  

WAT  

Inmiddels ben ik alweer acht jaar actief bij FNV Cabine. Van 2018 tot en met 2020 was ik lid van het dagelijks bestuur. In die periode heb ik mijn kennis over de cao en over KLM flink kunnen uitbreiden, vooral tijdens de cao-onderhandelingen en de opzet van het sociaal plan. Mijn ervaring bij de online Helpdesk van FNV Cabine was daarbij een waardevolle toevoeging. Door de vragen van collega’s weet je precies wat er speelt in het korps. Zorgvuldigheid gaat voor mij altijd boven snelheid. De afgelopen jaren heb ik pas echt geleerd wat medezeggenschap inhoudt en waarom dat voor ons als korps belangrijk is.   

WAAROM  

Nu is het tijd voor een nieuwe stap. Met al mijn ervaring, kennis en enthousiasme wil ik graag, samen met mijn andere FNV Cabine collega’s, een constructieve bijdrage leveren aan de Groepscommissie. Vind jij gezonde arbeidsomstandigheden, werktevredenheid en een toekomstbestendige KLM ook belangrijk? En zie je graag een betrokken en ervaren collega in de GC? Stem dan op mij!