Skip to main content
Jessica Vis
GC 31
  • Financieel Economische Commissie
  • Commissie Inflight Service en Techniek

Jessica Vis

  • tweebander

WIE

Ik ben 46, heb een zoon en vlieg als tweebander met Europa in mijn pakket. Toen ik zo’n 25 jaar geleden in de accountancy werkte, voelde ik dat er meer te ontdekken viel in de wereld. Ik nam ontslag en ging op reis. Ik ontmoette bijzondere mensen met prachtige verhalen. Een KLM CA die vol passie over haar werk vertelde, inspireerde mij om te gaan vliegen. Ik begon bij Martinair, waar ik leerde wat hard werken betekent en waar ik mooie vriendschappen opdeed. Na drie jaar ging ik over naar KLM.   

WAT

Mede door mijn scheiding kwam ik erachter hoe complex de wereld van toeslagen is. Daarom help ik mensen die moeite hebben met het aanvragen van toeslagen en met de belastingaangifte. Ook geef ik bijles aan kinderen met een achterstand. Informatie verzamelen, mijn kennis vergroten en mensen helpen zit in mijn DNA. Toen er een vacature verscheen voor de Helpdesk van FNV Cabine, heb ik direct gereageerd. De online Helpdesk is ons kloppend hart, hier komen de vragen, suggesties en signalen binnen van de leden. Al na een jaar heb ik mijn kennis enorm verdiept en weet ik nog beter wat er leeft in en buiten de cabine. 

WAAROM

Uit mijn gesprekken met collega’s en door mijn werk bij de Helpdesk, signaleer ik soms een gapend gat tussen de cabine en kantoor. Om die weg van cabine naar kantoor toegankelijker te maken, vervul ik graag een brugfunctie binnen de GC. Als tweebander met Europa in het pakket weet ik feilloos wat er speelt in de M-class en in de C-class. Ik geloof in een laagdrempelige GC waar de deur altijd open staat en wil een frisse wind zijn met nieuwe inbreng. Onbevooroordeeld en met een open vizier sta ik mijn mannetje. Als het aankomt op onderhandelen en het verdedigen van de standpunten waar wij als cabine voor staan, ben ik jouw stem.

Maak gebruik van je stemrecht en breng je stem uit. Hoe meer stemmen, des te sterker we staan om jouw belangen te behartigen en te bewaken.