Skip to main content
Lid OR - plaatsvervanger

Gerhard Brijder

  • senior purser

Ik geloof in de professionele ondersteuning die FNV biedt, ook op individueel niveau. Doordat we deel uitmaken van een groter geheel, beschikken we over een groot netwerk en zijn we een belangrijke speler ook in relatie met de overheid.

Het is belangrijk dat wij als FNV Cabine ons goed profileren en positioneren. Ik vind dat duidelijk moet zijn waarvoor onze leden betalen en welke invloed zij hebben. Als actief lid van FNV Cabine, kan ik opgedane kennis en ervaring van vorige banen delen met collega’s in de organisatie. Als plaatsvervanger in de ondernemingsraad hoor en leer ik veel en die kennis neem ik mee aan boord, zodat ik achtergronden kan geven bij KLM brede ontwikkelingen. Input van collega’s neem ik weer mee naar de ondernemingsraad en ben ik een waardevolle schakel zijn in die wisselwerking.

Simpelweg langs de kant kritiek geven doe ik niet. Ik wil begrijpen waarom bepaalde beslissingen worden genomen en kijken of ik daar invloed op uit kan oefenen. Daarbij vind ik het zeer belangrijk dat we de lasten en lusten binnen de KLM eerlijk verdelen.