Lid OR

Gerhard Brijder

  • purser

Ik geloof in de professionele ondersteuning die FNV biedt, ook op individueel niveau. Doordat we deel uit maken van een groter geheel, beschikken we over een groot netwerk en zijn we een belangrijke speler in relatie met de overheid.

Het is belangrijk dat wij als FNV Cabine ons goed profileren en positioneren. Ik vind dat duidelijk moet zijn voor onze leden waarvoor zij betalen en welke invloed zij hebben. Door mij aan te sluiten als actief lid bij FNV Cabine, kan ik opgedane kennis en ervaring van vorige banen delen met collega’s. Als plaatsvervanger in de ondernemingsraad hoor en leer ik veel en die kennis neem ik mee aan boord, zodat ik achtergronden kan geven bij KLM brede ontwikkelingen. Input van collega’s neem ik weer mee naar de ondernemingsraad en zo kan ik een waardevolle schakel zijn in die wisselwerking.

Simpelweg langs de kant kritiek geven doe ik niet. Ik wil begrijpen waarom bepaalde beslissingen worden genomen en kijken of ik daar invloed op uit kan oefenen. Daarbij vind ik het zeer belangrijk dat we de lasten en lusten binnen de KLM eerlijk verdelen, i.p.v.:

‘All animals are equal, but some animals are more equal than others.’

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief