Skip to main content
Lid OR

Laila Waterval

  • purser

WIE

Inmiddels ben ik 19 jaar in dienst bij KLM waarvan de laatste 4 jaar als purser.  Zelf kom ik uit een samengesteld gezin, waar ik mijn belangrijkste levenslessen heb geleerd: het respecteren en accepteren van elkaars verschillen en daarin altijd de verbinding weten te vinden. Mijn vrije tijd breng ik vooral door met mijn familie en vrienden.

WAT

Mijn behoefte aan informatie en betrokkenheid is groot en daarom ben ik kaderlid (actief lid) geworden bij FNV Cabine. Ik begon als Helpdeskmedewerker en heb me aangesloten bij de verkiezingscommissie. In 2002 kwam ik in dienst bij KLM op 29-jarige leeftijd. Ik wilde een carrièreswitch na 8 jaar bij een groot kledingconcern te hebben gewerkt. Zoals bij velen van ons was het plan om een jaartje te vliegen. Toen brak de SARS-crisis uit. Voor het eerst in de geschiedenis van KLM werden de jaarcontracten niet verlengd. Op dat moment realiseerde ik mij pas hoe blij ik was met mijn baan. Na 4 maanden kon ik gelukkig weer terugkomen. Toen de coronacrisis uitbrak, werd ik teruggeworpen in de tijd. Eerst was ik ervan overtuigd dat het niet lang zou duren, maar al snel daalde de realiteit in dat dit iets was van een totaal andere omvang en impact. De kracht van een goede vakbond werd heel zichtbaar. 

WAAROM

FNV Cabine is voor onze belangen opgekomen en heeft afspraken weten te maken waardoor uiteindelijk gedwongen ontslagen zijn voorkomen. Er is een dijk van een sociaal plan afgesproken! Alleen vanuit verbinding en collectiviteit kun je goede afspraken maken. Dat werkt niet alleen in mijn gezins- en familieverband maar ook aan boord en aan de onderhandelingstafel. Ik sta voor solidariteit, acceptatie en integriteit. Jij ook? Laat van je horen, en stem! Eén voor allen, allen voor één. Ik wil graag de spreekbuis zijn van ons diverse korps. Dus spreek je uit en gebruik je stem.