Skip to main content
Lid OR

Annemiek van de Weg

  • √©√©nbander

WIE

Ik woon in Utrecht, ben getrouwd en heb drie dochters, waarvan er al twee uit huis zijn gevlogen. In 2011 heb ik de stap genomen om weer te gaan vliegen en daar heb ik geen dag spijt van gehad. Na mijn studie Communicatie heb ik een korte periode gevlogen bij Martinair. Daarna heb ik diverse functies in het bedrijfsleven en in de culturele sector bekleed. Mijn netwerk van toen komt nog steeds goed van pas. 

WAT

In 2018 werd ik lid van het dagelijks bestuur. Het was een roerige en leerzame periode; de verkiezingsperiode ging vrijwel meteen over in pittige onderhandelingen voor onze cao. Toen deze eenmaal was afgesloten brak de coronacrisis uit, achterover leunen was geen optie. Ik heb geleerd dat de combinatie van deskundigheid, kennis van processen en een goed team je een enorme voorsprong geeft. Het heeft in ons geval geleid tot een solide sociaal plan voor cabine en daar ben ik trots op.  

WAAROM

Ons bedrijf staat voor grote uitdagingen, de ontwikkelingen zijn onvoorspelbaar en volgen elkaar in razend tempo op. Het is belangrijker dan ooit dat de OR vroegtijdig invloed uitoefent op de strategie en beleidskeuzes. In de OR werken Cabine, Grond en Cockpit met elkaar samen. Ik sta voor een OR die in constante dialoog is met de bedrijfsleiding en die daarnaast dichtbij de werknemer staat. Dat betekent: glashelder uitleggen wat wij willen, wat wij doen en waarop een advies of besluit is gebaseerd. Vanuit FNV Cabine staat een ijzersterk team klaar, met strategische kennis, gezond verstand en de ambitie om KLM samen sterk te houden. Van dat team wil ik graag deel uitmaken. 

Deze verkiezingen gaan ook om jouw toekomst. Verdiep je in de kandidaten en stem. Altijd!