Skip to main content
Lid OR - plaatsvervanger

Michiel van Gelder

  • purser

WIE

Graag stel ik me aan je voor. Ik ben 50 jaar, getrouwd met Sanne, vader van Lou en Finn en woonachtig in Haarlem. Ik sport (CrossFit, fietsen), houd van lezen, word blij van een museum en breng graag tijd met mijn gezin door. Zodra het weer voluit kan, ga ik natuurlijk meteen op reis. Voordat ik ging vliegen ben ik 7 jaar mede-eigenaar geweest van een bedrijf in ambachtelijk vervaardigde dressings, in 2001 hebben wij dat verkocht.

WAT

Inmiddels werk ik al 20 jaar met veel plezier bij KLM. Ik ben fulltime purser en in de afgelopen 13 jaar heb ik meerdere nevenfuncties vervuld, waarvan de laatste 5 jaar als MCC van groep 7. In al deze jaren heb ik veel kennis, kunde en ervaring opgedaan binnen het bedrijf. Ook heb ik goed zicht gekregen op het fantastische korps van KLM en het goede werk dat vlucht op vlucht wordt geleverd. Met veel voldoening en dankbaarheid kijk ik terug op deze periode, waarin ik samen met zowel vliegende collega’s als grondcollega’s de ruimte heb gekregen om op zoek te gaan naar win-win resultaten voor de individuele werknemer en het bedrijf.

WAAROM

En nu is het tijd voor een nieuw avontuur. Kwaliteit van werk, een gezonde werkomgeving en een veilig, inspirerend klimaat dat ruimte biedt om je verder te ontwikkelen zijn onderwerpen waar ik graag aan bijdraag. Ook wil ik constructief meedenken over de uitdagingen waar KLM voor staat. Uitdagingen die voortkomen uit maatschappelijke thema’s die leven zoals o.a. duurzaamheid en de effecten van opkomende technologie op de werkgelegenheid. 

Om bovenstaande redenen stel ik mij graag kandidaat en wil ik jou in de OR vertegenwoordigen om met mede OR-leden de juiste balans te bewaken tussen aandacht voor de werknemer - de belangrijkste waarde binnen het bedrijf - en een gezonde en toonaangevende KLM. Voor de korte en lange termijn. 

Ik beloof je constructief, kritisch en naar eer en geweten mijn bijdrage te leveren!